Áruházakat vontak blokád alá Hollandiában a tiltakozó gazdák

külföld
2022 július 04., 11:31
comments 3

Traktoros blokád alá vették több áruház elosztó központját Hollandiában a kormány fenntarthatósági reformjai ellen tiltakozó farmerek.

A gazdák betontömbökkel elzárták az A50-es autópálya egyik bejáratát, ahol a Jumbo szupermarket elosztó központja található. A Lidl és az Aldi telephelyein traktorokkal zárták le az utakat.

photo_camera Blokád a Jumbo szupermarket elosztó központjánál. Fotó: VINCENT JANNINK/ANP via AFP

A holland kormány 40 százalékkal, a természetvédelmi területek közelében 100 százalékkal csökkentené a mezőgazdaság nitrogén-oxid- és ammóniakibocsátását. A tiltakozások több mint egy hete tartanak, a gazdák attól félnek, hogy a kormány tervei veszélyeztetik a mezőgazdasági dolgozók egzisztenciáját.

A rendőrség vasárnap azt tanácsolta az embereknek, hogy otthonról dolgozzanak, miután a gazdák azzal fenyegetőztek, hogy az egész országot megbénítják. Hétfőtől a Schiphol repülőtér környékén is tüntetések várhatóak.

Pénteken a kormány 444 millió eurós támogatási csomagot jelentett be, hogy segítse az ágazatot abban, hogy „kisebbé, sokszínűbbé és fenntarthatóbbá" váljon. (MTI, Dutchnews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.