Akkorát esett Kínában az ingatlan iránti kereslet, hogy már gyümölcsben is fizethetnek a vevők

külföld
2022 július 05., 08:56
comments 4

Az elmúlt 11 hónapban elég rossz helyzetbe került a kínai ingatlanpiac. Májuban az előző évihez képest 41,7 százalékkal csökkentek az eladások és egyre nagyobb bajban vannak az ingatlanfejlesztő cégek.

A probléma megoldásáért több befektető elkezdte mezőgazdasági termékekbe konvertálni az eredetileg jüanban megadott lakásárakat. Arra számítanak, hogy ezzel a földművesek számára is vonzóvá teszik az ingatlanvásárlást.

A legnépszerűbb beváltható termékek között szerepel a barack, a görögdinnye és a fokhagyma. A múlt héten volt olyan ingatlanos, akinél 188 888 jüanért, azaz majdnem 11 millió forintban lehetett előlegként befizetni, őszibarackban.

Volt arra is példa, hogy egy ingatlanos több mint 500 tonna fokhagymát fogadott el, 30 ingatlan eladásába bevonva azt.

Szakértők szerint az ingatlanosok így próbálják kikerülni a hatóságok által szabott kedvezménylimiteket. Ezt igazolja az is, hogy több cég váratlanul felfüggesztette a kampányát, további tájékoztatás nélkül. (BBC)

Lénárd Lili cikke

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.