Akkorát esett Kínában az ingatlan iránti kereslet, hogy már gyümölcsben is fizethetnek a vevők

július 5., kedd 8:56
4

Az elmúlt 11 hónapban elég rossz helyzetbe került a kínai ingatlanpiac. Májuban az előző évihez képest 41,7 százalékkal csökkentek az eladások és egyre nagyobb bajban vannak az ingatlanfejlesztő cégek.

A probléma megoldásáért több befektető elkezdte mezőgazdasági termékekbe konvertálni az eredetileg jüanban megadott lakásárakat. Arra számítanak, hogy ezzel a földművesek számára is vonzóvá teszik az ingatlanvásárlást.

A legnépszerűbb beváltható termékek között szerepel a barack, a görögdinnye és a fokhagyma. A múlt héten volt olyan ingatlanos, akinél 188 888 jüanért, azaz majdnem 11 millió forintban lehetett előlegként befizetni, őszibarackban.

Volt arra is példa, hogy egy ingatlanos több mint 500 tonna fokhagymát fogadott el, 30 ingatlan eladásába bevonva azt.

Szakértők szerint az ingatlanosok így próbálják kikerülni a hatóságok által szabott kedvezménylimiteket. Ezt igazolja az is, hogy több cég váratlanul felfüggesztette a kampányát, további tájékoztatás nélkül. (BBC)

Lénárd Lili cikke

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt