Romániában új koronavírus-hullám kezdődött

külföld
2022 július 05., 14:05
comments 1

Egy hét alatt közel a duplájára nőtt az új koronavírus-fertőzöttek száma Romániában, az egészségügyi minisztérium szerint egy új hullám kezdődött az országban.

„A csúcsa ennek a minihullámnak, vagy hullámnak, majd meglátjuk az esetszámokból, augusztus hetedike és tizedike között lehet. A kevésbé optimista forgatókönyv szerint augusztus végén, szeptember elején lesz csúcson a hullám, hetente nagyjából hetvezezer, azaz naponta tízezer új esettel"

- mondta Alexandru Rafila egészségügyi miniszter az Euronews beszámolója szerint. Az elmúlt héten 7726 esetet regisztráltak, 17 százalékuknál újrafertőződés történt, ami a tárcavezető szerint igazolja azt a feltételezést, hogy az omikron variáns most terjedő változatai képesek megkerülni az immunválaszt.

A romániai kórházakban jelenleg 922 fertőzöttet ápolnak, közülük 52-t intenzív osztályon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.