Szkinhedfesztivált rendeztek egy velencei kempingben, az egész településen hallani lehetett a rasszista szövegeket

POLITIKA
2022 július 05., 15:34
comments 20

„Az elmúlt hétvégén lezajlott zenei fesztiválon elfogadhatatlan, gyűlöletkeltő, közösség ellen uszító szövegek hangzottak el, amelyek Velence számos, a fesztivál helyszínétől akár több kilométerre elhelyezkedő pontján világosan hallhatók voltak. Ezeket a megnyilvánulásokat Velence Város Önkormányzata a leghatározottabban elítéli és elutasítja” - közölte Facebook-oldalán a település önkormányzata. A Drótszamár Kemping területén július első hétvégéjén rendezték meg a Rockstrand 2022 nevű rendezvényt, amin fellépett többek közt a Fehér Törvény, a Tar Had és a Kitörés nevű zenekarok is. Az önkormányzat szerint

saját kezelésében lévő területen bármely szervezőnek jogában áll törvénybe nem ütköző rendezvényt tartani Velencén. Az azonban jogos felháborodást kelt, ha rasszista, náci szövegeket lehet hallani városunkban. Hazánkban a gyűlöletbeszédet mint nagy nyilvánosság ellen elkövetett, közösség elleni uszítást a Büntető törvénykönyv bünteti (Btk. 332. §.b).

Az 24.hu megkeresésére a Fejér megyei rendőrség közölte: lakossági bejelentés miatt vizsgálják a rendezvényt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.