Szkinhedfesztivált rendeztek egy velencei kempingben, az egész településen hallani lehetett a rasszista szövegeket

július 5., kedd 15:34
20

„Az elmúlt hétvégén lezajlott zenei fesztiválon elfogadhatatlan, gyűlöletkeltő, közösség ellen uszító szövegek hangzottak el, amelyek Velence számos, a fesztivál helyszínétől akár több kilométerre elhelyezkedő pontján világosan hallhatók voltak. Ezeket a megnyilvánulásokat Velence Város Önkormányzata a leghatározottabban elítéli és elutasítja” - közölte Facebook-oldalán a település önkormányzata. A Drótszamár Kemping területén július első hétvégéjén rendezték meg a Rockstrand 2022 nevű rendezvényt, amin fellépett többek közt a Fehér Törvény, a Tar Had és a Kitörés nevű zenekarok is. Az önkormányzat szerint

saját kezelésében lévő területen bármely szervezőnek jogában áll törvénybe nem ütköző rendezvényt tartani Velencén. Az azonban jogos felháborodást kelt, ha rasszista, náci szövegeket lehet hallani városunkban. Hazánkban a gyűlöletbeszédet mint nagy nyilvánosság ellen elkövetett, közösség elleni uszítást a Büntető törvénykönyv bünteti (Btk. 332. §.b).

Az 24.hu megkeresésére a Fejér megyei rendőrség közölte: lakossági bejelentés miatt vizsgálják a rendezvényt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt