Édesapja a testével fogta fel a kétéves fia felé tartó golyót a chicagói lövöldözésben

külföld
2022 július 06., 19:24
comments 8

A 37 éves Kevin McCarthy és felesége, a 35 éves Irina a hét áldozat között volt, akiket megölt a chicagói ámokfutó július 4-én, amikor a város Highland Park nevű elővárosában ünnepelni gyűltek össze az emberek. A McCarthy házaspárral volt kétéves fiúk, Aiden is.

A fiú úgy menekült meg, hogy édesapja a saját testével védte a golyóktól. Miután a lövöldözés abbamaradt, a rémült fiút úgy húzták ki a vérző apja holtteste alól.A brutális történetet a CNN írta meg részletesen. A McCarthy-családdal ott volt Irina édesapja, a fiú nagyapja is, Michael Levberg. Ő mondta el a sajtónak, hogy a lövöldözés során elvesztették egymást, így a fiú aztán egyedül maradt, az arrajárók próbálták azonosítani úgy, hogy különböző közösségi oldalakon osztották meg a képét. Végül a Ring házaspár kísérte a rendőrökhöz, akik azt mondták: „Most nem lehetünk bébiszitterek. Tudnának rá vigyázni?”

photo_camera Fotó: CHENEY ORR/REUTERS

Végül mégis egy rendőrörsön kötött ki Aiden, megtalálták a nagyapját is. Édesanyja unokatestvére, Irina Colon egy adománykampányt indított az árva fiúnak, ahol szerda reggelig több mint 2 millió dollár gyűlt össze.

Az elkövetőt rövid üldözés után elfogták a rendőrök. A 22 éves Robert E. Crimo egy háztetőről mészárolta le az áldozatokat.

Robert E. Crimo, a chicagói ámokfutó.
photo_camera Robert E. Crimo, a chicagói ámokfutó. Fotó: TNS/ABACA/TNS/ABACA via Reuters Connect

Azóta kiderült az is, hogy a tettes legálisan rendelkezhetett öt fegyverrel, annak ellenére is, hogy korábban öngyilkosságot kísérelt meg, illetve fenyegetőzött már 2019-ben családjával szemben azzal, hogy mindenkit meg fog ölni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.