Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Elmaradott térségekben, túlterhelt kórházak környékén haltak meg sokan covidban

Lezárt tartalom a Kör tagjainak járvány
2022 július 06., 04:10
comments 3

Két évvel a járvány kezdete után is csak homályosan látjuk, mi minden befolyásolja a magyarországi covidos halálozást. Ez főleg azért van, mert alig tesznek közzé területi adatokat, a kormányzati oldalon például egy szó sincs arról, mennyi áldozata volt a koronavírusnak Borsodban vagy Csongrádban, pláne egy-egy járásban vagy településen. (Csak budapesti és vidéki bontást hoznak nyilvánosságra, amiből nem lehet rendes elemzéseket végezni.)

Müller Cecília hivatala, a Nemzeti Népegészségügyi Központ tavaly májusban tett kivételt csak, amikor 2021. március 4-ével bezárólag kiadta a K-Monitornak a települési szintű halálozási számokat.

Addig a napig 15 659 elhunytat regisztráltak, most már a háromszorosánál tartunk. Ebben a merítésben így nem szerepeltek a harmadik hullám legkeményebb heteinek áldozatai sem.

Az adatok alapján tavaly megállapítottuk: nagyon nem mindegy, hogy valaki Borsodban vagy Győrben kapja el a koronavírust. A szikszói járásban volt a legmagasabb a fertőzöttek halálozási aránya, közel 11 százalék. Vagyis az ottani fertőzöttek haltak meg a legnagyobb eséllyel az országban. A kapuvári járásban ugyanez a 2 százalékot sem érte el.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt