Önmegszorítás: honvédségi helikopterrel ment lovaskocsizni Szalay-Bobrovniczky Kristóf

életmód
2022 július 07., 15:50
comments 33

Az állam önmagán spórol, a magyar embereket azonban a Kormány megvédi a háború káros gazdasági következményeivel szemben” - magyarázkodott szerdán Varga Judit igazságügyi miniszter, miután véletlenül kimondta a többszörösen betiltott megszorítás szót. A kormány önmagán megkezdett megszorításából eygelőre annyi látszik, hogy Orbán Viktorral ellentétben a közfoglalkoztatottak és az egészségügyi dolgozók nem számíthatnak béremelésre.

De Szalay-Bobrovniczky Kristófot még nem érték utol a megszorítások, kedden még a honvédség helikopterével szállt fel, nehogy lekésse a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság lovaskocsijainak felvonulását.

Ma Szilvásváradon, az Állami Ménesgazdaságban jártam, ahol a Honvéd Huszárság újraalapításának második évfordulója alkalmából rendezett bemutatón vettem részt. Mindent meg fogok tenni azért, hogy a Honvéd Huszárság továbbra is fejlődjön. Célom, hogy minél több magyar huszár legyen magyar, szilvásváradi lipicai lovon! Hajrá, magyar huszárok!” -írta az oldalán.

photo_camera Fotó: SZOVATHY KINGA/Szalay-Bobrovniczky Kristóf/Facebook

A Magyar Narancs próbálta megtudni a Honvédelmi Minisztériumtól, hogy mégis mi indokolta a helikopter bevetését, de nem kaptak választ. A lap számításai szerint helikopteren utazva 320 kilométeres útért hozzávetőleg 600-700 ezer forintot kellene fizetni. Ehhez azt vették alapul, hogy az egyik légi szállító vállalkozás a 30 kilométeres Ferihegy-Mogyoród útvonal megtételét 60 ezer forint szállítási díjért teljesíti.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.