A Jobbik nemzeti válságtanács összehívását kéri Novák Katalintól

POLITIKA
2022 július 14., 12:16
comments 1

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke az Országház előtt tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: levélben fordul Novák Katalin köztársasági elnökhöz, mert a kormánypárti képviselőcsoportok távolmaradása miatt értelmét vesztette az általa múlt héten kezdeményezett pártközi egyeztetés a gazdasági válság kezeléséről, ezért azt lemondta.

Gyöngyösi szerint a kormányzatban semmiféle együttműködésre nincs hajlandóság, még a jelenlegi válsághelyzetben sem, ez pedig sértő a 2 millió ellenzéki szavazóra nézve. Ezért a nemzeti egységet megtestesítő köztársasági elnököt arra kéri, a pártok, a munkavállalói és munkáltatói érdekképviseletek bevonásával „keressük meg a megoldást erre a nagyon-nagyon súlyos válságra, amivel láthatóan a magyar kormány nem tud és nem is akar mit kezdeni”.

Gyöngyösi Márton, a külügyi bizottság akkori jobbikos alelnöke az Országgyűlés külügyi bizottságának ülésén 2014. október 27-én.
photo_camera Gyöngyösi Márton, a külügyi bizottság akkori jobbikos alelnöke az Országgyűlés külügyi bizottságának ülésén 2014. október 27-én.

Magyarország válságban van, a forint árfolyama bezuhant, az infláció elszabadult, az EU-tól a Magyarországot megillető forrásokat a kormány jogállamiságot tipró intézkedései miatt nem tudjuk lehívni, és az ország halad egy régóta nem látott és tapasztalt recesszió felé – mondta Gyöngyösi, aki szerint nem az Ukrajnában dúló háború, hanem a kormányzat unortodox gazdaságpolitikája miatt alakult ki ez a helyzet.

A kormány látványosan szenved és vergődik, és két nap alatt olyan intézkedések sorozatát hozta meg, amik magyar családok 100 ezreit sodorták súlyos válságba – mondta a Jobbik elnöke, aki szerint a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) rendszerének átalakításával a kormányzat „vállalkozók 100 ezreit hagyta az út szélén”, kilátástalan helyzetben, miközben feladta a rezsicsökkentést is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.