Döme Zsuzsanna: Életemben először bilincseltek meg

POLITIKA
2022 július 14., 08:50
comments 20

Csütörtök reggel 9-kor engedték ki az I. kerületi rendőrkapitányságról Döme Zsuzsannát, a Kutyapárt társelnökét, Ferencváros alpolgármesterét. A politikust csütörtök hajnali fél 1 körül fogták le és bilincselték meg a rendőrök az Erzsébet híd budai hídfőjénél, mivel a hatóság szerint akadályozta az intézkedést a Kutyapárt másik elnöke, Kovács Gergővel szemben.

Az esetről Szász Barna filmes-újságíró készített felvételt:

link Forrás

Döme Zsuzsannát sikerült telefonon elérnünk. Elmondta, hogy hajnalban Buda irányából egy csapat rendőr érkezett, akik az úttestről a járdára terelték őket. Kovács Gergőt azért fogták el a rendőrök a helyszínen, mert állításuk szerint a járdáról visszalépett az úttestre. Döme Zsuzsanna elmondta: amikor látta, hogy Kovácsot lefogják, igyekezett a párttársa közelébe jutni, és megtudni, hogy milyen jogcímen intézkednek ellene. A rendőrök ezt megakadályozták, végül a társelnököt is megbilincselték, és autóba rakták, közben a cipője elszakadt.

Döme elmondta, hogy az autóban folytatódott a szóváltás a rendőrökkel. Továbbra is azt akarta megtudni, hogy milyen jogon intézkednek ellene, eközben sikerült kiszabadítania magát a bilincsből, az egyik kezét kihúzta.

„Először voltam életemben megbilincselve, nagyon büszke vagyok rá, hogy rögtön ki is szabadultam.”

De elmondása szerint úgy üvöltött vele az autót vezető rendőr, hogy inkább visszadugta a kezét a bilincsbe.

A kutyapártosokat az V. kerületi kapitányságra vitték, ahol külön-külön fogdába rakták őket, majd hajnalban átvitték őket az I. kerületbe, ahol már a fogdán kívül várakozhattak. Döme Zsuzsanna ellen szabálysértés miatt indítottak eljárást, mert a rendőrség szerint veszélyeztette és akadályozta az intézkedő rendőröket.

Kovács Gergőt szintén kiengedték, nála az elfogását követően kisebb mennyiségű marihuánát találtak a rendőrök. A Kutyapárt elnöke a korábbiakban többször is nyíltan vállalta, hogy fogyaszt füvet, a párt kiáll a marihuána legalizálása mellett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.