Donald Trump tulajdonképpen bejelentette egy újságcikkben, hogy újra elindul az elnökjelöltségért

külföld
2022 július 14., 17:03
comments 11

Donald Trump gyakorlatilag elkotyogta a New York magazinnak, hogy újra versenybe száll a republikánus elnökjelöltségért: azt mondta, hogy már eldöntötte azt, csak még nem tudja, hogy mikor jelentse be, az időközi választások előtt vagy után. Ezt azért eléggé egyértelmű, bár Trumpot ismerve még simán letagadhatja.

Donald Trump a turnéja alaszkai állomásán.
photo_camera Donald Trump a turnéja alaszkai állomásán. Fotó: PATRICK T. FALLON/AFP

Olivia Nuzzi újságíró telefonon beszélt vele a cikkhez. Trump a következőket mondta neki:

„Nézze, nagyon magabiztos vagyok, hogy ha úgy döntök, hogy indulok, akkor nyerni fogok. (...) Magamban már meghoztam ezt a döntést.”

Amikor Nuzzi rákérdezett, hogy mégis mi ez a döntés, először nem mondta meg, de a locsogó exelnök végül nem bírt magával, és cinkosan úgy fogalmazott: „Azt mondanám, hogy a nagy döntésem az lesz, hogy előtte vagy utána teszem. Érti, hogy értem, ugye?” Amikor az újságíró visszakérdezett, hogy az időközi választásokra gondolt-e, akkor Trump elismerte, hogy igen.

A Washington Post csütörtöki cikkében több megszólaló úgy gondolja, hogy katasztrofális eredménnyel járna a republikánus képviselők számára, ha Trump az időközi választások előtt bejelentené az indulását a jelöltségért, pedig most lenne esélyük visszaszerezni helyeket a képviselőházban és a szenátusban is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.