A tűzijátékot nem érték el a megszorítások: 1,6 milliárdért vett rakétákat a kormány

ünnep
2022 július 18., 11:17
comments 15

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, aki egyben az augusztus 20-i Szent István-napi programsorozat biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője is, július elején meg azzal büszkélkedett, hogy

idén nyáron Európa legnagyobb tűzijátékával igyekeznek elkápráztatni az ország népét. A tervek szerint a durrogás bemutatja az ezeréves magyar állam történelmének jelentős momentumait, a nemzeti identitás fontosabb elemeit. A tűzijáték során uszályokról és pontonokról mintegy 40 ezer pirotechnikai eszközt lőnek majd fel 4,3 kilométer hosszan a Margit híd és a Petőfi híd között. Emellett a tavalyihoz képest kétszer annyi, hatszáz drón is hozzájárul majd a látványhoz.

Bár a Magyar Turisztikai Ügynökség először nem akarta elárulni, hogy az eddigi legválságosabb évben minderre mégis mennyit szórnak el, hétfő délutánra kiadtak egy közleményt, miszerint

a rakéták beszerzési ára nettó 1,3 milliárd forint, azaz bruttó 1 650 000 000 forint.

Az MTÜ szerint ez az összeg megegyezik a tavalyi tűzijáték árával.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.