Félbeszakadt a brit miniszterelnök-jelöltek tévévitája, mert elájult a moderátor

július 26., kedd 19:38
2

Félbeszakadt a brit Konzervatív Párt két kormányfőjelöltje közti esti, élő tévévita, miután a moderátor elájult.

Liz Truss és Rishi Sunak második vitáját, amit a Talk TV televíziós csatorna élőben közvetített, félbe kellett hagyni, miután az egyórás vita felénél puffanás hallatszott. A kamera éppen Trusst mutatta, aki a zajtól megijedt és felkiáltott.

A közvetítés ezután félbeszakadt, de az esemény másik házigazdája, a Sun egyik újságírója biztosította a jelenlévőket, hogy egészségügyi probléma merült fel valakinél, nem pedig biztonsági incidens történt, és a jelöltek épségben vannak.

A Talk TV közleménye szerint Kate McCann, a vita egyik moderátora az élő közvetítés során elájult, és bár már jól van, a szervezők úgy döntöttek, nem folytatják a vitát.

Liz Truss hivatalban lévő külügyminiszter és Rishi Sunak volt pénzügyminiszter a kormányzó brit Konzervatív Párt elnöki tisztségéért – ezzel pedig automatikusan a kormányfői posztért is – versengenek, amit eddig Boris Johnson töltött be.

Johnson, az elmúlt hónapok halmozódó botrányai miatt július elején bejelentette a lemondását pártja vezetői posztjáról, ezzel a miniszterelnöki megbízatása is megszűnt, de az utódja megválasztásáig ügyvivő kormányfőként marad a kabinet élén. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt