Vizsgálatot folytatnak az orvossal szemben, aki elvégezte egy tízéves ohiói kislány abortuszát

külföld
2022 július 27., 19:07
comments 5

A gyereket megerőszakolták, az új abortusztörvények miatt pedig ezért egy másik államban kellett elvégezni a terhesség-megszakítását. Az abortuszt egy indianapolisi nőgyógyász, Dr. Caitlin Bernard végezte el, ügyvédje szerint most az állam főügyésze folytat vele szemben vizsgálatot. Hozzátette, egyelőre nem világos, hogy mi a vizsgálat jellege.

A CNN úgy tudja, hogy a főügyész korábban azt mondta, az abortusz bejelentésének esetleges elmulasztása és a betegjogi törvények lehetséges megsértése miatt indítottak vizsgálatot Bernard ellen.

A CNN által megszerzett hatósági dokumentumok szerint Bernard egyébként július 2-án, két nappal a beavatkozás után jelentette az abortuszt az indianai egészségügyi minisztériumnak, miután az indianai törvények szerint a 16 éven aluliak esetében a terhesség-megszakítást az abortuszt követő három napon belül be kell jelenteni az állam egészségügyi minisztériumának és a gyermekvédelmi minisztériumnak is.

Egy ohiói bíróságon hétfőn ártatlannak vallotta magát az a 27 éves férfi, akit a 10 éves gyerek megerőszakolásával vádolnak. A lány támadójaként azonosította Gerson Fuentest, aki az egyik nyomozó szerint beismerte tettét a rendőrségen. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.