Vizsgálatot folytatnak az orvossal szemben, aki elvégezte egy tízéves ohiói kislány abortuszát

július 27., szerda 19:07
5

A gyereket megerőszakolták, az új abortusztörvények miatt pedig ezért egy másik államban kellett elvégezni a terhesség-megszakítását. Az abortuszt egy indianapolisi nőgyógyász, Dr. Caitlin Bernard végezte el, ügyvédje szerint most az állam főügyésze folytat vele szemben vizsgálatot. Hozzátette, egyelőre nem világos, hogy mi a vizsgálat jellege.

A CNN úgy tudja, hogy a főügyész korábban azt mondta, az abortusz bejelentésének esetleges elmulasztása és a betegjogi törvények lehetséges megsértése miatt indítottak vizsgálatot Bernard ellen.

A CNN által megszerzett hatósági dokumentumok szerint Bernard egyébként július 2-án, két nappal a beavatkozás után jelentette az abortuszt az indianai egészségügyi minisztériumnak, miután az indianai törvények szerint a 16 éven aluliak esetében a terhesség-megszakítást az abortuszt követő három napon belül be kell jelenteni az állam egészségügyi minisztériumának és a gyermekvédelmi minisztériumnak is.

Egy ohiói bíróságon hétfőn ártatlannak vallotta magát az a 27 éves férfi, akit a 10 éves gyerek megerőszakolásával vádolnak. A lány támadójaként azonosította Gerson Fuentest, aki az egyik nyomozó szerint beismerte tettét a rendőrségen. (CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt