Adrenalinhajhász önkéntes tűzoltó gyújtott fel több erdőt Dél-Franciaországban

külföld
2022 július 29., 19:03
comments 5

A hatóságok szerint egy dél-franciaországi adrenalinhajhász tűzoltó felelős több erdőtüzért is. Az önkéntes tűzoltót szerdán állították elő, a francia sajtó szerint piromán tűzoltó elismerte, hogy május 26-án, július 21-én és július 26-án is felgyújtotta az aljnövényzetet. Tettét azzal indokolta, hogy a bevetések okozta izgalommal kapcsolódott ki a nyomasztó családi környezetéből. Az ügyészség beszámolója szerint

a harmincas éveiben járó férfi főállásban erdész, akinek egy fő feladata az erdőtüzek megakadályozása.

Ügyvédje szerint megbánta, amit tett, szégyelli magát, letartóztatását megkönnyebbüléssel fogadta. Ha elítélik, akár 15 évet és 150 ezer eurós bírságot is kaphat. (TheGuardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.