Beruházásokat kell vállalnia a Hungaroringnek a Forma-1 maradásáért

július 29., péntek 12:23
11

Tárgyalnak a Forma-1-es Magyar Nagydíj jövőjéről, közölte a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. A pályának 2027-ig van szerződése a jogtulajdonossal, de már péntek reggel is zajlottak a tárgyalások a kontraktus 2032-ig való meghosszabbításáról. Az MTI beszámolója szerint Gyulay Zsolt elmondta, hogy

"különleges helyzetben van a Magyar Nagydíj, mert kevés olyan pálya van a világon, amely hosszú távú szerződéssel rendelkezik, és van is szándék meghosszabbítani azt. Nagy az érdeklődés a Forma-1 körül a fiatalok körében is, a jogtulajdonsok magabiztosak, de az is biztos, hogy a szerződésbe ezúttal bekerülnek olyan pontok, amiben vállalnunk kell a pálya átépítését."

Kiemelte, ha az infrastruktúra korszerűsítésére nem kerül sor, egy esetleges meglévő szerződés ellenére sem fogják tudni megtartani a Forma-1-es versenyt.

"Remélem, az ország helyzete ellenére záros határidőn belül vállalni tudjuk az infrastruktúra megújítását. Amennyiben megkapjuk a szükséges garanciákat, ősszel aláírásra kerülhet az új szerződés"

mondta. A Magyar Nagydíj rendezéséért a magyar állam fizet a jogtulajdonosnak, a megállapodás szerint az összeg 2021 és 2027 között évente 4 százalékkal emelkedik. A gyenge árfolyam miatt viszont 38 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest az idei ár:

2021-ben 13,5 milliárd forint, 2022-ben 18,7 milliárd forintba került a verseny.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt