Megverte a Getty fotósát egy biztonsági őr a Hungaroringen

sport
2022 július 30., 12:23
comments 25

„A magyar biztonsági őrök barátságos arca! #gengszterek

Ezzel a szöveggel osztotta meg twitterén a Getty fotósa, Marc Thompson, hogy járt Mogyoródon.

A történetet két kép meséli el. Az elsőn az látszik, hogy a fotós és a biztonsági őr vitatkoznak, a másodikon pedig az, ahogy vérzik Thompson szája, miután kapott egy pofont.

A Gettys fotós posztját a vezess.hu találta meg. Az autós lapban azt írják, a férfi nem a Hungaroring, hanem egy biztonsági cég alkalmazottja és nem tudni, miért ütött. Az ingén a Valton Security logója látszik.

A pálya más részein is kellemes a hangulat. Több videó kering arról, hogy a címvédő Max Verstappen rajongói felgyújtják a tavalyi nagy rivális, Lewis Hamilton nevével és a Mercedes logójával díszített sapkát.

Pénteken írtuk meg, hogy ötmilliárddal emelkedett az az összeg, amit a magyar állam kifizetett, hogy a Forma-1 ellátogasson idén is hazánkba. 18,7 milliárd forintnyi közpénzbe került a verseny.

Frissítés:

A Gettys fotós, Marc Thompson ügyében időközben feljelentés is született. Szabó Balázs sportújságíró, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) tagjaként tette meg nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság vétségének gyanúja miatt. A 444-hez is eljutatott feljelentés mellé azt írta:

„Több újságíró kollégám nevében szolidaritást vállalunk a bántalmazott idős tagtársunkkal és nyilvánosan fejezzük ki sajnálatunkat, hogy Magyarországon ilyen erőszakot volt kénytelen elszenvedni. Szeretnénk a tudtára adni, hogy a magyar emberek sport- és békeszerető emberek és semmiképp sem azonosíthatók az őt bántalmazó erőszakos rendezővel.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt