Összedőlt a 2020-as bejrúti robbanásban megsérült gabonatározók egy része

baleset
2022 július 31., 17:05
comments 1

Összedőlt a bejrúti kikötő a 2020 nyarán történt robbanásban megsérült gabonatározóinak egy része.

photo_camera Fotó: AFP

A gabonatározók északi blokkja robbanásszerű robajjal omlott össze. Szemtanúk beszámolói szerint hatalmas por- és füstfelleg terjengett a térségben. Egyelőre nem tudni, hogy vannak-e áldozatok.

link Forrás

A hónapban tűz ütött ki a romok között, az izzást éjszaka a közeli lakónegyedekben is látni lehetett, de a tűzoltók nem tudták eloltani a lángokat. Feltehetőleg a nyári hőségben erjedésnek indult gabona kapott lángra a törmelék alatt.

2020. augusztus 4-én Libanon fővárosában, Bejrútban a kikötő körzetében felrobbant 2750 tonna illegálisan tárolt ammóniumnitrát. A földrengéskutató obszervatóriumokban is észlelt robbanásban több mint 200 ember halt meg, 6000 megsérült, és 300 ezren elvesztették az otthonukat. Az ötven éve emelt, 48 méter magas tározók részben felfogták a lökéshullámot, megvédve ezzel Bejrút nyugati részét. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.