A járvány miatt Hongkongban betiltották az evést az éves gasztronómiai világkiállításon

augusztus 2., kedd 14:59
2

Hongkongban betiltották az étkezést az éves gasztronómiai világkiállítás látogatóinak: tilos levenni a maszkot és akár csak megkóstolni a standokon kiállított ételeket a koronavírus-járvány során életbe léptetett korlátozások miatt.

A szervezők több 10 millió látogatót és több 100 kiállítót várnak az 5 napos eseményre, ami augusztus 11-én kezdődik a hongkongi kongresszusi és kiállítási központban.

Illusztráció: ANTHONY WALLACE/AFP

A kiállítás területén nem lesznek étkezőhelyiségek, és minden látogatónak maszkot kell viselnie kell a közegészségügyi és járványügyi korlátozások miatt – közölte Sophia Chong, a világkiállítást szervező Kereskedelemfejlesztési Tanács (TDC) megbízott vezérigazgatója. Azt mondta: „Megértjük, hogy a látogatók szeretnék megkóstolni a kiállított ételeket. Reméljük, hogy a kiállítást ismét meg tudjuk rendezni a világjárvány után is, amikor már biztonságosan és egyszerűbb higiéniai szabályokkal összhangban tudjuk ezt megtenni.”

A döntés egy nappal azután született, hogy a hongkongi kormányzat korlátozással, de engedélyezte a város népszerű rögbikupája, a Hong Kong Sevens szurkolóinak, hogy novemberben részt vegyenek a csapatok mérkőzésein: italt szabad lesz fogyasztani, de tilos lesz étkezni a stadion lelátóin, és minden korty ital elfogyasztása között maszkot kell viselni.

Sophia Chong nem aggódik a kiállításon bevezetett intézkedés következményei miatt, mivel az étkezési tilalmat már a tavalyi rendezvényen is alkalmazták. „Az idei gasztronómiai világkiállításon ugyanannyi kiállító lesz, mint a tavalyi eseményen” – mondta.

Hongkongban a szigorú kínai járványügyi előírásokhoz hasonlóan „zéró tolerancia” jellegű korlátozások vannak érvényben. A harmadik éve tartó karantén során továbbra is szigorú határőrizeti és közösségi távolságtartási előírásokat érvényesítenek a hatóságok: tilos például a 4 főnél nagyobb társaságok gyülekezése a nyilvános helyeken, éttermekben, kávézókban. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt