Meghalt Lénárd László, a Hammerworld társalapító főszerkesztője

augusztus 2., kedd 18:17
3

57 évesen, rövid, súlyos betegség után elhunyt Lénárd László zenei újságíró, a Hammerworld rockzenei magazin társalapító főszerkesztője – jelentette be a Hammerworld a Facebookon.

Lénárd 1986-ban, jó barátjával alapította meg a Metallica Hungarica magazint, ami 1989-ben csatlakozott a nemzetközi sajtószíntéren terjeszkedő Metal Hammer zenei magazinhálózathoz. 2003-ig Metal Hammer Hungarica, illetve Metal Hammer H. néven jelent meg a lap.

Lénárd 1990 és 94 között a Petőfi Rádió munkatársaként a Heavy Metal Híradó és Metal Éj című műsorok szerkesztője volt, de más rádió- és tévéprogramban is szerepelt riporterként, zenei szakértőként.

1997-ben nyitotta meg a Hammer Zenebarlang szaküzletet, ami a 2000-es évek első felében országos bolthálózattá bővült. 1998-ban létrehozta a Hammer Records lemezkiadót, ami az elmúlt több mint két évtizedben 900 hazai hard rock és metal kiadványt gondozott.

Koncertszervezőként részt vett a Summer Rocks, a Metalfest és más, kisebb fesztiválok megvalósításában, 2000 és 2009 között pedig a Sziget fesztivál Hammerworld színpadának egyik szervezője volt. Hazai és külföldi bandák klubkoncertjeinek és turnéinak a létrehozásában is részt vállalt.

2008-tól a Hammerworld.hu főszerkesztője volt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt