Rászoruló nagyfogyasztóknak indít rezsitámogatási programot a fehérvári fideszes polgármester

augusztus 2., kedd 13:59
6

Rezsitámogatási programot indítunk a szociálisan rászoruló fehérváriak számára -jelentette be Facebook-oldalán Cser-Palkovics András fideszes polgármester. A részleteket még nem dolgozták ki, és azt sem tudni, hogy mekkora összeget kell hozzá átcsoportosítani.

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

A programról egyelőre ennyit tudni:

  • A gázszámla és a villanyszámla összegéhez való hozzájárulást lehet majd igényelni, tehát természetbeni juttatást kapnak majd a jogosultak.
  • A tűzifa beszerzéséhez is lehet majd egyszeri, nagyobb összegű támogatást igényelni.
  • A jogosultak körét szociális alapon határozzuk meg, elsősorban jövedelmi és családi helyzet alapján. Kiemelt cél, hogy az egyedül élő, alacsony jövedelműeket, illetve a gyermeke(ke)t egyedül nevelőket segítsük.
  • Értelemszerűen a támogatásokat csak és kizárólag azok vehetik igénybe, akik indokolható és méltányolható okokból nem tudnak a kormányzat által meghatározott átlagfogyasztási keretekbe beleférni, de anyagi helyzetük nem teszi lehetővé az átlag feletti fogyasztás kifizetését.

Cser-Palkovics András szerint adatok hiányában jelenleg nagyságrendileg sem tudják megmondani, hányan lesznek jogosultak a támogatást igényelni, tehát, hogy mennyibe fog kerülni a támogatási program az önkormányzatnak, a néhány tízmillió forinttól a 300 millió forintos nagyságrendig minden elképzelhető.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt