Volodimir Zelenszkij támogatná az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatát Ukrajnában

augusztus 2., kedd 19:32
1

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök támogatásáról biztosította az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának engedélyezését Ukrajnában.

Volodimir Zelenszkij a Gitanas Nauseda litván elnökkel közösen tartott kijevi sajtótájékoztatóján július 28-án. Fotó: Szergej Szupinszkij/AFP

Az ukrán elnök egy online petícióra válaszolt, aminek az aláírói az azonos neműek házasságának bevezetését követelték. Június eleje óta több mint 28 ezer aláírás érkezett be.

Zelenszkij a válaszában azt írta, az ukrán alkotmány értelmében a házasság nő és férfi kapcsolata. A hadiállapot körülményei között nem módosíthat az ország alaptörvényén, de a kormány már javaslatokat dolgozott ki az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának engedélyezésére – mondta.

Az ukrán elnök szerint a modern világban egy állam demokráciája abban nyilvánul meg, hogy azonos jogokat biztosít mindenkinek. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt