A Gettómilliomos sztárja megakadályozta, hogy egy utcai késeléses vita a végletekig fajuljon

augusztus 3., szerda 12:48

Dev Patel hétfőn közbeavatkozott egy utcai vitában, és így akadályozta meg a további vérontást az ausztráliai Adelaide-ben - erősítette meg a színész sajtósa. A rendőrséget egy abc-ből riasztották, ahol egy nő és egy férfi durván veszekedett. A boltot elhagyva a szomszédos benzinkútnál folytatódott a vitájuk, ami egyre erőszakosabbá vált, majd a nő egyszer csak kést rántott, és megszúrta a férfit. Patel és barátai tanúi voltak ennek, ekkor Patel ösztönösen odaugrott, és próbálta csillapítani a helyzetet. Ő és a barátai helyszínen maradtak a rendőrök és a mentők kiérkezéséig. A sérült férfi nincs életveszélyben.

Dev Patel Fotó: TOLGA AKMEN/AFP

A színész hivatalos képviselői az eset kapcsán azt mondták: „Ebben a helyzetben nincsenek hősök, és sajnos ez a konkrét eset rávilágít arra a nagyobb, rendszerszintű problémára, hogy a társadalom marginalizált tagjait nem kezelik az őket megillető méltósággal és tisztelettel. Reméljük, hogy az olyan szintű médiafigyelem, amelyet ez a történet kap (csak azért, mert Dev mint híres ember belekeveredett), katalizátorként szolgálhat a törvényhozók számára, hogy együttérző módon keressenek hosszú távú megoldásokat, melyek nem csak az egyéneket segítik, hanem a közösség egészét is.” (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt