A másságot célzó érzékenyítő kampányt indít a Cartoon Network Magyarországon

augusztus 3., szerda 11:16
10

Magyarországra is kiterjeszti a Cartoon Network az Amerikában már sikerrel futó „Redraw Your World" című kampányát nyáron, ami az „Alkosd újra a világod" címet kapta, írja a csatorna a közleményében. A kampány a gyerekek egyediségét helyezi középpontba, arra bátorítva őket, hogy érezzék jól magukat a bőrükben.

„Az élénk színeket felvonultató többplatformos kampány olyan gyerekeket mutat be, akik valami egyedi dologban jeleskednek, arra bátorítva társaikat, hogy hasonlóan bontakoztassák ki a bennük rejlő potenciált, hiszen minden gyerek egyedi képességekkel, készségekkel, személyiséggel bír, legyen az a művészet, a görkorcsolyázás, a karate, a bréktánc vagy akár egy focilabda egyensúlyozása fogmosás közben” - írják.

A közlemény szerint a kampány a másság tiszteletére, elfogadására buzdít, minden tekintetben. „A Cartoon Network közkedvelt szereplői, Gumball és Darwin, a Medvetesók és a Tini titánok pedig reagálnak az egyedi képességekkel bíró gyerekek videóira" - írják.

A csatorna már régebben is indított hasonló, a másság tiszteletére intő kampányokat. Például a bullying, azaz a gyerekek közötti intrikáció visszaszorítására, a különböző családfélék, veleszületett, vagy szerzett hiányosságok elfogadására „Aki ver, az nem haver" címmel.

„Mindennap inspirálódunk a rajongóinkból, és a Cartoon Network most arra bátorítja őket, hogy ünnepeljék önmagukat, a személyiségüket, kedvenc időtöltéseiket. Az Alkosd újra a világod kampányt azért indítottuk el, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és tudják, hogy mindenki számít, mindenkinek vannak jó tulajdonságai, izgalmas képességei” - mondta Monika Oomen, a márkakommunikációért és a franchise-ok irányításáért felelős EMEA-régiós igazgató.

A Cartoon Network tulajdonosa a WarnerMedia, amely az AT&T vállalat tagja. A csatorna Magyarországon 1993 óta elérhető, elsődleges célcsoportja a 6 és 12 év közötti gyerekek. Népszerű műsorai például a „Gumball csodálatos világa”, a „Medvetesók”, a „Steven Universe”, a „Pindúr pandúrok”, a „Ben 10” és a „Tini titánok, harcra fel!"

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt