A Robinhood kriptokereskedő elbocsátja a dolgozói közel negyedét

augusztus 3., szerda 17:13
10

A Robinhood online kereskedési platform a magas infláció és a kriptovaluta-piac bezuhanása miatt leépíti alkalmazottainak közel negyedét, 780 embert. A vállalat szerint a megváltozott gazdasági környezet miatt csökkent a kereskedési aktivitás, amely a világjárvány csúcsán virágzott. Áprilisban már elküldték a dolgozók 9 százalékát, de úgy tűnik, ez nem volt elég.

A lépésre azt követően kerül sor, hogy a cég bevétele a második negyedévben 318 millió dollár volt, ami 44%-kal kevesebb az egy évvel korábbi eredményénél. Vlad Tenev, az egyik tulajdonos elismerte, hogy túl ambiciózusak voltak, és azt mondta, felelősséget vállal az elbocsátásokért.

Fotó: JAKUB PORZYCKI/NurPhoto via AFP

Tenev közölte, hogy minden alkalmazottat emailben értesíteni fognak a státuszáról, és akit elküldenek, az kap támogatást. Ezek a munkavállalók október 1-jéig maradhatnak a pozíciójukban, kapnak végkielégítést, illetve segítséget a munkakeresésben.

A Robinhood jutalékmentes kereskedése rendkívül népszerűvé vált az amatőr kereskedők körében a Covid alatti leállások idején, amikor a számlatulajdonosok száma megduplázódott. Az ügyfélkört azonban megrémítették az emelkedő megélhetési költségek és a magasabb kamatlábak, amelyek a globális piacokat sújtották, és mindez a kriptovaluták mélyrepülését eredményezte.

A platform havi aktív felhasználói száma nagyjából harmadával csökkent, 2022 júniusában már csak 14 millióan voltak 2021 második negyedévi 21,3 milliójához képest. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt