Rekordmennyiségű foglalás volt áprilistól júniusig az Airbnb-n

augusztus 3., szerda 5:18

A gazdasági visszaesés és a növekvő árak ellenére is erős az utazási kereslet, közölte az Airbnb. Az áprilistól júniusig tartó időszakban közel 104 millió éjszakát foglaltak le a platformon, ami rekordot jelent a szállásfoglaló weboldal számára.

A hosszú távú tartózkodás továbbra is a leggyorsabban növekvő utazási típus, ami a távmunka elterjedésének köszönhető. A nemzetközi és a városi utazások, amik korábban lemaradásban voltak, szintén fellendültek.

A vállalat közölte, hogy jól felkészült az esetleges gazdasági visszaesésre. Sőt, a vezetők szerint a lassulás még segíthet is a vállalatnak. „Az Airbnb-t a válság idején alapították" - mondta Brian Chesky vezérigazgató. „Egy újabb válság esetén úgy gondoljuk, hogy sokan ismét a bérbeadás felé fordulhatnak, így ez egy nagy lehetőség számunkra."

Összességében az április-júniusi időszakban a foglalások a tavalyi évhez képest 25 százalékkal, 2019-hez képest pedig 24 százalékkal nőttek. A vállalat 2,1 milliárd dolláros bevételt produkált, ami 58 százalékkal több a tavalyinál.

A cég szerint a foglalások közel fele egy hétre vagy annál hosszabb időre szól. Az utazási kereslet továbbra is Észak-Amerikában a legerősebb, ahol a foglalások 37 százalékkal nőttek 2019-hez képest. A növekedés viszont Európában elmaradt, amit tovább rontanak olyan tényezők, mint a gyengébb font.

A vállalat májusban bejelentette, hogy kivonul Kínából. Közölték, hogy a kereslet az ázsiai és csendes-óceáni térségben továbbra is a járvány előtti szint alatt marad, mivel a koronavírussal kapcsolatos korlátozások a kínai turistákat otthon tartják.

Chesky szerint a vállalat mostanra elérte a „méretarányos növekedést és nyereségességet", és azt mondta, hogy a cég folytatja a befektetéseket az üzletágba, és 2 milliárd dollárt költ saját részvényeinek megvásárlására. A vezetők szerint a visszavásárlási program a vállalat jövőjébe vetett bizalmuk jele. A vállalat idén 379 millió dolláros nyereségről számolt be, szemben a tavalyi 68 millió dolláros veszteséggel. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt