Tucker Carlson bocsánatot kért Orbán Balázstól az amerikai média nevében

külföld
2022 augusztus 04., 07:14
comments 18

„Annyi időt töltenek azzal, hogy utálnak titeket [magyarokat], mit gondolsz, miért?” - kérdezte Orbán Balázstól Tucker Carlson szerdai műsorában, miután levetítették a CNN-nek az Orbán Viktor tusványosi beszédét a zsidótörvényekkel párhuzamba hozó beszámolóját.

Az erről szóló rész 26:35-től:

link Forrás

„Politikánk józan észen alapul,

2015-ben négyszázezer ember próbált illegálisan átkelni a határainkon, és úgy döntöttünk, hogy kerítést emelünk, megvédjük a határainkat és fenntartjuk a törvényes rendet. Azóta állandóan nyomás alatt tart minket a globális elit” - segített megérteni a helyzetet Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

„Nagyon büszkék vagyunk történelmünkre, a zsidó-keresztény örökségünkre, szeretnénk ezt megőrizni úgy, ahogy van. Ehhez meg kell, hogy védjük a határainkat, ez ilyen egyszerű” - magyarázta az államtitkár.

Carlson - aki korábban járt már nálunk a kormány egekbe magasztalásának céljából - szerint Magyarország olyan, mint az Egyesült Államok 2005-ben, „egy nagyon mérsékelt hely”, ahol „sokkal kiegyensúlyozottabb a média,” mint Carlsonéknál. Ezek után a benyomások után Carlson nem is érti, hogyan bírhatják a magyarok azokat a nyugati médiában levetített, „valóságtól elrugaszkodott karikatúrákat.”

Orbán Balázs szerint egyből látni, hogy a médiából érkező vádak politikailag motiváltak. Tapasztalatai szerint az amerikaiakhoz hasonlóan a magyar emberek nagyon bölcsek. „Ha beszélsz velük, tudják, hogy mi a jó az országuknak” - értekezett Orbán, majd az ukrán és a déli határról érkező menekültekről kezdett beszélni: „Az átlagemberek érzik a különbséget,” üdvözölni kell a háború elől menekülteket és „nemet kell mondani az illegális átkelőkre, ilyen egyszerű.”

„Az bizony. (...) Sokkoló, hogy a CNN képes volt ezt lehozni. Hadd kérjek bocsánatot az amerikai média nevében”

- zárta a témát a beszélgetés alatt Orbán Balázs mondandójára végig összevont szemöldökkel koncentráló Tucker Carlson.

Az amerikai jobboldal most különösen figyel a magyar kormányra: csütörtökön a dallasi CPAC-en lép fel Orbán Viktor, akit Orbán Balázs is elkísért az Egyesült Államokba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.