Van, ahol már szóltak az iskolának, hogy jön a fatüzelés

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
augusztus 4., csütörtök 11:42
36

Fel kell mérniük a tankerületeknek, át lehet-e állni fatüzelésre az iskolákban,

de az általunk megkérdezett igazgatók többsége csak a hírekből értesült erről.Fogalmuk sincs, mi dolguk lesz ezzel, és szerintük a környékbeli iskolákat sem kereste még a fenntartó. Megkérdeztük az oktatásért felelős Belügyminisztériumot, pontosan hogyan mérik fel az átállás lehetőségeit, és mi lesz az iskolák feladata, de csak annyit írtak, hogy továbbították a kérdést a Klebelsberg Központnak.

Frissítés (15:05): A Klebelsberg Központ válasza szerint „a tankerületi központok mint az intézmények fenntartói rendelkeznek a szükséges információval arra vonatkozóan, hogy egy iskola alkalmas-e az alternatív fűtésre való átállásra. Ez elsősorban előzetes felmérést jelent az iskolakezdést megelőzően, az intézmények műszaki állapotának figyelembevételével. Ez az előzetes felmérés az intézmények azon csoportját érintette, ahol a műszaki lehetőségek adottak, vagy kis átalakítást igényelnek”.

Egyetlen intézményről tudunk, ahol már értesítették az igazgatót, hogy át kell állniuk fatüzelésre.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt