Harci drónokról tárgyalhat Putyin és Erdogan Szocsiban

háború
2022 augusztus 05., 13:06
comments 6

Péntek délután a dél-oroszországi Szocsiban találkozik újra egymással az orosz és a török elnök, miután megállapodtak az ukrán gabonaszállítás újraindításáról. A várakozások szerint a törökök által gyártott drónok vásárlása is szóba jöhet. A Bayraktar TB2 nevű török drónokat eddig Ukrajnának adták el, amit hatékonyan tudtak bevetni a megszálló orosz csapatok ellen.

Vlagyimir Putyin fogadja Recep Tayyip Erdogant Szocsiban
photo_camera Vlagyimir Putyin fogadja Recep Tayyip Erdogant Szocsiban Fotó: MURAT KULA/Anadolu Agency via AFP

Azonban júliusban Recep Tayyip Erdoğan elnök még Teheránban azt mondta Putyinnak, hogy akár Oroszországban is nyitna egy dróngyárat. A Kreml közleménye szerint pénteken a két elnök a műszaki és katonai együttműködést is napirendre veszi.

De a harci drónok mellett szóba jöhet a szíriai helyzet is, aminek az északi része ellen Törökország újabb offenzívát tervez (Aljazeera)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.