Nancy Pelosi: Kína nem akadályozhatja meg, hogy Tajvanra utazzunk

külföld
2022 augusztus 05., 04:49
comments 2

Kína igyekszik elszigetelni Tajvant, legutóbb például azzal, hogy nem hagyta csatlakozni az Egészségügyi Világszervezethez, mondta Nancy Pelosi amerikai házelnök. „De nem szigetelhetik el Tajvant azzal, hogy megakadályozzák amerikai tisztviselők látogatását.”

photo_camera Nancy Pelosi Tokióban Fotó: RICHARD A. BROOKS/AFP

Pelosi szerdán utazott Tajvanra, amit a pekingi vezetés Kína részének tekint. Válaszul ötnapos hadgyakorlatba kezdtek a sziget körül. A házelnök, aki Szingapúrba, Malajziába, Dél-Koreába és Japánba is elutazott, azt mondta, látogatásával nem akarta felborítani a status quót, ellenben szeretné elősegíteni a békét a térségben.

Tokiói nyilatkozatában Pelosi méltatta a tajvani demokráciát, a sokszínűség, a technológia és az üzleti élet terén elért sikereket, illetve bírálta Kínát a kereskedelmi egyezmények és az emberi jogok megsértése miatt. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.