Új dandártábornokokat kaptak Rogán Antal titkosszolgálatai

augusztus 5., péntek 9:03
9

Rogán Antal javaslatára a köztársasági elnök nemzetbiztonsági dandártábornokká léptette elő Májer Zsolt nemzetbiztonsági ezredest, Németh Attila nemzetbiztonsági ezredest és Keller László nemzetbiztonsági alezredest. Az erről szóló határozat csütörtök este jelent meg a Magyar Közlönyben. A hvg.hu megjegyezte, hogy az előléptetés Keller esetében rögtön két rendfokozatnyi ugrást is jelent.

Az új kormányban Rogán Antalhoz került a polgári titkosszolgálatok felügyelete. Ezzel kapcsolatban a miniszteri meghallgatásán azt mondta, hogy a szolgálatoknak a „háborús propaganda” ellen is fel kell lépniük. Rogán ide sorolta azokat a törekvéseket is, amik „bármilyen információval vagy propagandával azt a hazug látszatot keltsék, hogy egyébként olyan politikát kell folytatnunk, aminek a végén a magyar emberek fizetik meg a háború árát”. A miniszter elvárja, hogy „az ezzel kapcsolatos propagandát is tárják fel, mondják meg nyíltan ki csinálja, miért csinál ilyet”. Június elején már lecserélték a titkosszolgálatok addigi vezetőit, majd 50 százalékkal (30 milliárddal) megemelték a szervek költségvetését.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt