A honvédelmi miniszter 1,6 milliárdos osztalékot vett ki a kaszinócégéből

szerencsejáték
2022 augusztus 07., 06:58
comments 27

A honvédelmi miniszternek továbbra is 40 százalékos tulajdonrésze van a fővárosi kaszinókat üzemeltető koncesszióban a London Capital Zrt.-n keresztül. A frissebb vagyonnyilatkozata szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf legutóbb 1,6 milliárdos ebből az üzletéből, írja a hvg.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf
photo_camera Szalay-Bobrovniczky Kristóf Fotó: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf/SZOVATHY KINGA

Szalay-Bobrovniczky Kristóf és a miniszterelnököt meccsekre szállító Garancsi István 2056-ig kapott koncessziós jogot az államtól a fővárosban található öt kaszinó üzemeltetésére. Ezek a pénznyelők korábban Andy Vajnához tartoztak, de a filmbiztos halála után a kaszinókat üzemeltető cég, a LVC Diamond Garancsihoz (60 százalék) és Szalay-Bobrovniczkyhoz (40 százalék) került.

A kormány a megalakulása után először extraprofitadókkal próbálta betömni a költségvetési lyukakat, de a megadóztatottak köréből a kaszinók és az építőipari cégek furamódon kimaradtak. Erről Orbán Viktor annyit mondott a parlamentben, hogy azért nem lehet különadóztatni a kaszinókat, mert a koncesszióval szabályozott területekre jogilag nem lehet plusz terheket kivetni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.