Lars von Trier Parkinson-kóros

augusztus 8., hétfő 17:49
3

Lars von Triert 66 éves korában Parkinson-kórral diagnosztizálták – jelentette be a dán rendező produkciós cége, a Zentropa. A cég közölte, hogy a diagnózis miatt Von Trier nagyon kevés interjút fog adni a legújabb projektje, az 1990-es évekbeli kultikus tévésorozata, a Birodalom 3. évadának indulása előtt.

„Lars jól érzi magát, kezelik a tüneteit – és kezelést kap, hogy befejezhesse a Birodalom: Exodust” – áll a közleményben. Az (egyébként tévesen) európai Twin Peaksként is emlegetett, misztikus kórházsorozat 3. évadát a Velencei Filmfesztiválon mutatják be augusztus 31-én, 25 évvel az utolsó, 1997-ben sugárzott rész után. Az új évadban szerepel többek között Alexander Skarsgård, Mikael Persbrandt, Lars Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Tuva Novotny és David Dencik.

Lars von Trier egy 2020-as interjún, ahol már vélhetően a Parkinson-kór tünetei voltak láthatók rajta. Fotó: Louisiana Channel/Youtube

Négy éve a rendező az addigi legutolsó filmjéről, az A ház, amit Jack építettről azt mondta, úgy érzi, olyan, mint valami végrendelet. A 60. születésnapját 30 érdekességgel ünnepeltük. (Independent)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt