30 milliárdért moshatják a börtönkórházak szennyeseit

gazdaság
2022 augusztus 10., 13:48
comments 5

Négy évig, legfeljebb nettó 30 milliárd forint keretösszegig a miskolci Referencia Mosodák Zrt. moshatja a büntetés-végrehajtás egészségügyi intézményeinek a textíliáit. Más cég nem is tett ajánlatot. A miskolci cég a kormányzati kedvenc takarítócég, a B+N Referencia Zrt. leányvállalata - írta a Napi.hu az uniós közbeszerzési közlöny alapján.

A kért szolgáltatás körébe tartoznak például a következők:

  • mosás,
  • szárítás,
  • mángorlás,
  • vasalás,
  • hajtogatás.
Fogvatartotti körlet a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet korábban használaton kívüli épületében Szombathelyen 2015. július 13-án.
photo_camera Az akkor, 2015-ben új fogvatartotti körlet a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet korábban használaton kívüli épületében Szombathelyen. Illusztráció: Büki László/MTI/MTVA

A B + N Referencia cégadatokban látható tulajdonosa jelenleg Kis-Szölgyémi Ferenc. A G7 írt arról, hogy miközben Szíjj László Duna Aszfaltja csak 104 milliárdig jutott, a B+N Referencia Zrt. az elmúlt egy évben 480 milliárd forintnyi megbízást kapott az államtól. Az Alkotmányvédelmi Hivataltól a Postán át a NAV-ig egy sor állami szervnek, cégnek dolgoztak a 2020-as adatok alapján, akárcsak Mészáros Lőrinc cégének, sőt még a fővárosi vagyonkezelőnek is.

Mindez azért is érdekes, mert Gulyás Gergely miniszter júliusi bejelentése szerint Magyarország az uniós pénzek mielőbbi megszerzése érdekében az EU elvárásainak megfelelően 15 százalékra próbálná leszorítani az egyszereplős közbeszerzések arányát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.