A magas inflációra adócsökkentéssel válaszol Németország

külföld
2022 augusztus 10., 12:37
comments 7

Tízmilliárd eurós adócsökkentéssel ellensúlyozná az infláció hatását a német pénzügyminisztérium, az erről szóló javaslatot szerdán ismertették Berlinben. Christian Lindner pénzügyminiszter szerint

az állam nem "gazdagodhat" az infláció révén a polgárai kárára, ezért ki kell egyenlítenie az adóterhek inflációból fakadó növekedését.

Németországban sokakkal megtörtént, hogy az infláció miatt fizetésemelést kaptak, amivel felsőbb adósávba léptek. A fizetések reálértéke így nem növekedett, miközben az emberek több adót fizetnek. A pénzügyminiszter szerint ezt fel kell számolni. Emellett a családtámogatások emelését tartalmazza a javaslat. A Lindner által ismertetett kalkulációk szerint

48 millió adófizető helyzetén lehet javítani, nettó jövedelmük az idén átlagosan 193 euróval emelkedne.

Németországban júliusban 7,5 százalékos inflációt mértek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.