Koronavírus-számok Magyarországon 9/21/2022
Elhunytak + 48 Σ 47 457
Kórházban + 92 Σ 923
Fertőzöttek + 12 307 Σ 2 082 750
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 417 738
A legújabb trendek

Javulnak a járványadatok

augusztus 10., szerda 7:22
4

„A fertőzöttek és a betegek száma az elmúlt hetekben enyhén emelkedett, a múlt héthez viszonyítva azonban már csökkent” - áll a koronavirus.gov.hu heti jelentésében.

Ebből az nem igaz, hogy a fertőzöttek száma enyhén emelkedett volna az elmúlt hetekben, mert elég látványos volt a növekedés a múlt hétig. Az viszont igaz, hogy most csökkenni kezdett az új fertőzöttek száma (21 840-ről 18 078-ra).

Az továbbra is probléma az adatközlésben, hogy nem lehet tudni, hány tesztet végeztek, és abból mennyi lett pozitív, ez fontos mutatója lenne a járvány terjedésének.

Így nem is annyira az új fertőzöttekre, hanem a kórházban kezelt covidosok számára érdemes figyelni. A múlt hétig itt is erős emelkedés volt, két hét alatt majdnem megduplázódott a számuk, de erre a hétre ez a mutató is javult (1 593-ról 1 501-re).

Az áldozatok száma is alacsonyabb, mint a múlt héten (96 halálesetet jelentettek egy hete, most 80-at).

A jelentés azt írja, hogy az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.

Hozzáteszik azt is, hogy aki Moderna vakcinával szeretné magát beoltatni, annak érdemes sietnie, mert már az utolsó adagokat kezdték el felhasználni az oltópontokon és a háziorvosoknál. Magyarország az uniós beszerzés keretében 1,7 millió adag Moderna oltóanyagot kapott, amelyből most az utolsó adagokat használják fel az oltásokra. A Moderna elfogyásával háromféle oltóanyag marad az oltópontokon: Pfizer, Sinopharm és Janssen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt