11 minősített mappát talált az FBI Donald Trump mar-a-lagói birtokán

külföld
2022 augusztus 12., 19:49
comments 4

Amerikai sajtóbeszámolók szerint 11 titkos dokumentumcsomagot vitt el az FBI a volt elnök rezidenciájáról. Donald Trump tagadja, hogy bármiféle jogsértést követett volna el, ám a lapok arról írnak, hogy a szóban forgó mappák között a legszigorúbban minősítettek is voltak. A Wall Street Journal arról írt, hogy az FBI által lefoglalt papírok között Franciaország elnökéről szóló információk is előkerültek, de nem világos, hogy ez pontosan mire vonatkozik.

A dokumentumok egy része TS/SCI minősítésű, azaz szigorúan titkos. Ez a minősítés olyan információkat takarhat, amelyek „kivételesen súlyos” károkat okozhatnak az Egyesült Államok biztonságára nézve.

A mappák tartalmáról további részleteket nem közöltek.

A hétfői házkutatás volt az első alkalom, hogy bűnügyi nyomozás keretében ilyen eseményre került sor egy volt elnök ingatlanában.

Mint korábban megírtuk, valószínűsíthető, hogy az FBI atomtitkok után kutatott a mar-a-lagói exelnöki rezidencián. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.