A Szigeten is toborozzák a határvadászokat és az iskolaőröket

belföld
2022 augusztus 12., 12:36
comments 6

Miután idáig csak néhány százan jelentkeztek határvadásznak, a Sziget fesztiválon felállított Prevenciós Pontban is várják a határvadász hivatás és az iskolaőri pálya iránt érdeklődőket – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon pénteken.

A Prevenciós Ponton a BRFK munkatársai adnak tájékoztatást a szerződéseshatárvadász-képzésről, a jelentkezési feltételekről és a hivatásról, valamint az iskolaőrségről.

Az ORFK korábban azt közölte, hogy a határvadászok négyhetes, 180 tanórás képzése alatt rendészeti, jogi, lövészeti és intézkedéstaktikai, valamint határőrizeti és határforgalom-ellenőrzési ismereteket sajátítanak el a tanulók. A szerződéses határvadászok oktatásuk első napjától bruttó 300 ezer forint havi alapilletményt kapnak, a képzés teljes idejére a Készenléti Rendőrség ingyenes ebédet biztosít, valamint a nem helyben lakók számára szállást nyújt.

A Telex kérdésére a BRFK elárulta, hogy a szerződéses határvadászképzésről a 2022. július 15. és a 2022. augusztus 8. közötti időszakban 10 352 fő érdeklődött (telefonon, emailen, személyesen és egyéb formában) a rendőrségen. Ugyanekkor 724-en juttatták el a jelentkezési lapjukat a rendőrségre, és „az alkalmassági vizsgálaton augusztus 8-ig 644 jelentkező alkalmassági szűrése folyamatosan történik.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.