Villámárvizet, földcsuszamlást okozott a hirtelen lezúdult eső Horvátországban

külföld
2022 augusztus 13., 17:38
comments 1

A dél, délnyugat felől Magyarországot is elérő magassági hidegörvény Olaszország után ma átvonult az Adrián és Horvárországban okozott heves esőzéseket – írja az Időkép. A viharok leginkább Dalmáciát érintették, a hirtelen lezúdult rengeteg csapadék villámárvizet, földcsuszamlást okozott.

link Forrás

A Dalmacija Danas regionális napilap szerint a teljes augusztusi átlagnál több csapadék hullott. Splitben délután kettőig négyzetméterenként 40 liter eső esett és mosta el az utakat. Dubrovnik és Zágráb irányába jelentős torlódásokkal, korlátozásokkal kell számolni.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.