Újabb amerikai kongresszusi küldöttség érkezett Tajvanra

augusztus 14., vasárnap 15:35
2

A Tajvanra érkezett egyesült államokbeli delegációt Ed Markey szenátor vezeti, akit négy képviselőházi törvényhozó kísért el a látogatásra – közölte az Egyesült Államok tajpeji nagykövetsége. Az amerikai politikusok vasárnap érkeztek meg a szigetre.

„A delegáció találkozik Tajvan magas rangú vezetőivel, hogy megvitassák az amerikai–tajvani kapcsolatokat, a regionális biztonságot, a kereskedelmet és a befektetéseket, a globális ellátási láncokat, az éghajlatváltozást és más, kölcsönös érdeklődésre számot tartó fontos kérdéseket”– közölte a nagykövetség.

A csoport hétfő reggel találkozik Tsai Ing-wen elnökkel – jelentette a tajvani elnöki hivatal.

„Különösen egy olyan időszakban, amikor Kína katonai gyakorlatokkal növeli a feszültséget a Tajvani-szorosban és a térségben, a Markey által vezetett küldöttség látogatása ismét demonstrálja az Egyesült Államok kongresszusának határozott támogatását" – áll a hivatal közleményében.

Ez a második magas szintű tajvani látogatás amerikai részről rövid időn belül. Augusztus elején Nancy Pelosi amerikai házelnök látogatása okozott feszültséget a térségben, mivel a pekingi vezetés Kína részének tekinti a szigetet.

Bár Kína Tajvan körüli hadgyakorlatai alábbhagytak, továbbra is folytat katonai tevékenységet a térségben. Szombaton 13 repülőgép kelt át a szoroson, vasárnap 11 újabb lépte át a szoros középvonalát, illetve hatolt be Tajvan légvédelmi övezetébe a tajvani védelmi minisztérium jelentése szerint. (via Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt