Fesztiválozókat vertek a biztonságiak a Sziget bulihajóján

ÉLET
2022 augusztus 16., 13:18
comments 61

Érdekes videókat küldött nekünk egy olvasónk, amelyeken az látható, hogy a Szigetre tartó Boat Party bulihajón, pontosabban az ahhoz vezető hídon a biztonságiak ököllel vernek pár vendéget.

A Sziget idején a Batthyány tér és a Hajógyári Sziget között közlekedő hajót, amire a fesztivál vendégei fölmehettek egy kis bulizós városnézésre, a Fesztiváltravel szervezi és egy Kék Padlizsán nevű cég bonyolítja*. A videók alapján erre a hajóra akart fölszállni pár srác.

Egyikük valamilyen szóváltásba került az egyik biztonsági őrrel, aki lekevert neki két pofont. A felpofozott bulizó haverja próbált közbeavatkozni, őt már ököllel verte a felbőszült biztonsági őr. Az utána következő lökdösődésbe már több biztonsági is beszállt, közben a felpofozott és a leütött srácot a barátai elvitték.

Egy másik szemszögből készült videón az látszik, hogy egy férfi a földön fekszik. A ruhája alapján ez egy harmadik vendég. A Redditen olvasható beszámolók szerint őt a földön ütötték és rugdosták a biztonságiak. A videón az egyik biztonsági őr próbálja felállítani, de nem tűnik igazán segítőkésznek, inkább agresszíven igyekszik eltávolítani onnan. Végül a másik videón felpofozott srác segíti föl és viszi el a láthatóan sérült fiút.

link Forrás

A Redditen több beszámolót is lehet olvasni az esetről. A Szigettel foglalkozó Reddit-oldalon egy felhasználó azt írja, ő volt az egyik srác, akit megvertek. Ennek hitelességét nem tudjuk ellenőrizni, mindenesetre a felhasználó azt írja, nincs komolyabb baja, csak felrepedt a szája és fáj a feje. A bejegyzés alapján úgy tűnik, a helyszínen a rendőrség intézkedett. A felhasználó arra panaszkodik, hogy 12 órán keresztül bent tartották az őrsön, a biztonsági őrt órákkal korábban elengedték, majd azt mondták a sértettnek, hogy az esetről készült videókon nem látszik rendesen, mi történt, nem tehetnek semmit, örüljön, hogy nem történt komoly baj.

Egy másik felhasználó azt írja, hogy a hajót más cég emberei biztosították, mint magát a fesztivált, és a fesztiválon nagyon jó tapasztalatai voltak a biztonságiakkal. Többen arról írnak, milyen szörnyű élmény volt végignézni a verést. Többen azt írják, emiatt nem jönnek többet a Szigetre.

Péntek éjszaka fesztiválozók verekedtek össze a Szigeten, egy embert nyílt állkapocstöréssel szállítottak kórházba.

*Pontosítás: Cikkünk megjelenése után a Sziget jelezte, hogy a fesztiválhajót, amire a Sziget vendégei szállhatnak fel, és a Sziget programjában is hirdetik, két másik cég kezeli.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.