Prostitúcióra kényszerítette feleségét egy budapesti férfi, vádat emeltek ellene

augusztus 16., kedd 16:55
1

Kizsákmányolás céljából, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem miatt emelt vádat egy férfi ellen a Fővárosi Főügyészség, derül ki az Ügyészség keddi közleményéből. A vádirat szerint a férfi rendszeresen prostitúcióra kényszerítette a feleségét, az így keresett pénzt pedig elvette tőle, ebből tartotta fent magát.

A közleményben az áll, házasságuk ideje alatt a férfi minden reggel elvitte a nőt a XVII. kerületbe - ahol a sértett szexuális szolgáltatást végzett - és napközben is többször ellenőrizte. Amikor abba akarta hagyni a tevékenységet, a vádlott fenyegetéssel és bántalmazással kényszerítette arra, hogy folytassa: előfordult, hogy annyira megverte, hogy a nő dolgozni sem is tudott.

A sértett végül 2017 végén felhagyott a prostitúciós tevékenységgel és elköltözött a vádlottól, és 2019-ben beadta a válókeresetet is. A férfit 2 évtől 8 évig terjedő fegyházbüntetésre ítélhetik.

Ha bajba kerültél, vagy tudsz olyanról, aki prostitúció, szexuális kizsákmányolás áldozata, hívd az Áldozatsegítő Vonalat: +36 80 225 225, vagy a Baptista Szeretetszolgálat segélyvonalát: 1355

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt