Újabb robbanások a Krímben

háború
2022 augusztus 16., 08:42
comments 21

Robbanások ráztak meg egy katonai bázist az Oroszország által 2014-ben annektált Krím-félszigeten, írja a BBC. Az oroszok közlése szerint kora reggel tűz ütött ki egy ideiglenes lőszerraktárban, ez okozta a robbanásokat, de még vizsgálják, mi áll pontosan a háttérben. A minisztérium szerint nincsenek komoly sérülések, de egy oroszok által kinevezett tisztviselő két sebesültről nyilatkozott.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója a Twitteren azt írta, a Krím normális esetben a Fekete-tengerről, a hegyekről és a turizmusról szól, az oroszok által elfoglalt Krím viszont a raktárrobbanásokról és a behatolók, tolvajok fokozott halálozási kockázatáról. „Demilitarizáció folyamatban.”

link Forrás

Ukrajna tehát nem vállalta, de nem is tagadta, hogy köze lenne az esethez. Hasonló utalásokat láthattunk múlt héten is, miután robbanások történtek az oroszok krími légitámaszpontján. Akkor az ukrán védelmi minisztérium megüzente az oroszoknak, hogy hiba volt a krími tengerpartra menni nyaralni. Elképzelhető, hogy ha valóban az ukránok állnak a robbanások mögött, akkor ez a régen beharangozott herszoni ukrán offenzíva kezdete is lehet.

Címlapkép: STRINGER/REUTERS

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.