Donáth Anna: Aki a kormány közelgő bukására „készül”, az hamis reményekkel hitegeti a választókat

POLITIKA
2022 augusztus 17., 09:14
comments 48

„Ne készüljünk jövő héten kormányváltásra!” - írja Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője legújabb Facebook-bejegyzésében.

A politikus szerint kormányváltásra nem lehet számítani a jövő hónapban sem, és aki ezt sugallja, az nem őszinte az emberekkel, „hamis reményekkel hitegeti őket”.

„Aki politikusként arra készül és arra célozgat, hogy a kormány majd heteken, vagy akár néhány hónapon belül megbukik, az az ellenzéki oldal legfontosabb munkáját akarja megspórolni” - folytatja. „Nem a kormány idő előtti bukására kell készülni, hanem dolgozni. Kitartóan és elmélyülten. A munka pedig nem egyenlő a kormány szidalmazásával, és a választók várakozásainak alaptalan gerjesztésével”.

Arról is ír, szerinte az ellenzék dolga a szellemi munka és önmaga megszervezése és megerősítése. „Széttöredezettség helyett rendezett, együttműködő és hatékony erővé kell épülnünk, amely képes összefogni és képviselni a jobb életben reménykedő emberek akaratát Magyarországon” - írja.

Sorait azzal zárja, hogy mindenkinek azt javasolja az ellenzéki oldalon, hogy dolgozzanak az ellenzék szellemi megújításán: „Van munka bőven”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.