Már a budapesti dílerek is a fenntarthatóság hívei: egyikőjük gombával fizetett a fű tárolásáért a másiknak

bűnügy
2022 augusztus 18., 07:03
comments 2

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt két budapesti dílerrel szemben: a vádirat szerint egy 37 éves férfi többféle droggal kereskedett Budapesten, közben pedig „viszonteladói kapcsolatban állt” egy másik dílerrel. A 37 éves erzsébetvárosi férfinél egy rendőrségi intézkedés során marihuánát, hasisgyantát, gombát, kokaint és amfetamint, valamint több mint 70 darab simítózáras nejlontasakot, egy mérleget és készpénzt – forintot és eurót találtak.

Úgy tudni, hogy férfi a füvet egy szintén erzsébetvárosi dílertől szerezte be, akinek az elfogása előtti napon egy nagyobb adag marihuánát adott, 42 éves társa pedig ezért az ügyészség közleménye szerint „fizetségül ún. gombát adott”. A Fővárosi Főügyészség a két férfit kábítószer-kereskedelemmel vádolja. Az ügyészég vádiratában arra tett indítványt, hogy a fiatalabb vádlottat fegyház-, idősebb társát pedig börtönbüntetésre ítéljék.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.