A kínai cenzorok megváltoztatták a Minyonok: Gru színre lép végét

FILM
2022 augusztus 22., 17:08
comments 1

A kínai nézők szerint a kínai cenzorok megváltoztatták a Minyonok: Gru színre lép című animációs film végét a hazai bemutatóhoz, újabb példáját adva annak, hogy Kína megváltoztat népszerű hollywoodi filmeket.

A Twitterhez hasonló kínai platformon, a Weibón megosztott bejegyzések és képernyőképek szerint a cenzorok kiegészítése szerint Wild Knucklest, a film fontos szereplőjét elkapta a rendőrség, és 20 év börtönt kapott.

Azt is írják, hogy a kínai verzióban Gru, Wild Knuckles bűntársa „visszatért a családjához”, és „a legnagyobb teljesítménye, hogy három lányának apja lett”.

A nemzetközi változatban a film azzal ér véget, hogy Gru és Wild Knuckles együtt lépnek le, miután az utóbbi eljátszotta a halálát, hogy elkerülje az elfogást.

photo_camera Fotó: Universal Pictures – Illuminatio/Collection ChristopheL via AFP

Sokan kigúnyolták a kínai cenzorok szerkesztését, mondván, valamiféle PowerPoint bemutatóra hasonlít.

A Weibón 14,4 millió követős filmes oldal, a DuSir azt írta, hogy a kínai verzió egy perccel tovább futott, mint a nemzetközi, és megkérdőjelezte, miért volt szükség a hosszabbításra. „Csak nekünk van szükségünk különleges útmutatásra és törődésre, mert attól tartunk, hogy egy rajzfilm »megront« minket” – írta DuSir.

A Huaxia Film Distribution és a China Film Co, a film kínai forgalmazói nem válaszoltak a megkeresésekre.

Idén korábban a Harcosok klubját is átírták: az utolsó jelenetben a bombák felrobbanása helyett megjelent egy szöveg, hogy a rendőrség „gyorsan leleplezte a tervet, és letartóztatta az összes bűnözőt, sikeresen megakadályozva a bomba felrobbanását”. A változásokat széles körben kigúnyolták, és a terjesztő később vissza is állította az eredeti befejezést. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.