Télre újraindítanák a francia atomerőműveket

külföld
2022 szeptember 03., 14:54
comments 6

Télig újraindítaná Franciaország összes atomreaktorát az EDF villamosenergia vállalat, jelentette be a francia energetikai miniszter.

A tervek szerint októbertől kezdve minden héten újra üzembe helyeznek egy atomerőművet, mondta Agnes Pannier-Rinacher. Az ország elektromosenergia-ellátásának 67 százalékáért felelős 56 francia atomreaktor közül 32 jelenleg nem termel a szokásos karbantartási munkálatok ideje alatt.

Atomerőműv Ainban.
photo_camera Atomerőműv Ainban. Fotó: NICOLAS LIPONNE/Hans Lucas via AFP

Franciaországban, ha a lehető legrosszabb forgatókönyv valósulna meg, rotációs rendszerben, városnegyedenként kapcsolnák le az áramot egyszerre nem több mint két órára. Ehhez azonban rendkívül hideg tél, az orosz gázcsapok teljes elzárása, és az egyéb beszállítások akadozása lenne szükséges. (Yahoo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.