Elfogtak Görögországban egy nemzetközileg körözött magyar csalót

bűnügy
2022 szeptember 06., 04:23
comments 1

Emberkereskedelemmel, pénzmosással, jelentős értékre elkövetett csalással, betöréses lopással, de még közokirat-hamisítás is vádolják azt a nőt, akit Szalonikiben fogtak el görög rendőrök szeptember elején, írja a police.hu. O. Fruzsinának akkor veszett nyoma, amikor társait tavaly Ausztriában elfogták.

A nő nevéhez csalássorozat is fűződik, amit nigériaiakkal együtt követett el. Több külföldi cég hivatalos levelezéséhez jutottak hozzá, feltehetően egy víruson keresztül. Majd az eredeti céghez hasonló mailcímről az üzleti partnereknek olyan leveleket küldtek, melyekre kifizetési számlaként már a sajátjukat adták meg. Ezzel a módszerrel 500 eurótól egészen 40 ezer euróig terjedő összegekhez jutottak hozzá.

O. Fruzsina ellen érvényben volt hazai, európai és nemzetközi elfogatóparancs is. A körözött fiatal álnevek mögé rejtőzve tűnt el a hatóságok látóköréből, és majdnem egy évig sikerült bujkálnia. Felkutatása során kiderítették, hogy a nő már egy ideje biztosan nincs Magyarországon, hanem külföldre szökött. Legvalószínűbb tartózkodási helyét, Görögországot meg is tudták jelölni. A három ország együttműködése sikerrel járt, a nőt szeptember 2-án elfogták. O. kiadatásáról a bíróság a későbbiekben fog dönteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.