Botka László a határvadász-avatóról: Szegednek az értelmetlen és túlzott hatalmi arrogancia nem tetszett

belföld
2022 szeptember 08., 04:33
comments 1

A szegediek nem örültek annak, hogy egy rövid parádé miatt lezárják a fél belvárost - kommentálta Szeged polgármestere, Botka László a hétfő óta tartó kavarást a határvadászok avatása körül. Az ünnepségre eredetileg ment volna Orbán Viktor is, Botka is kapott hivatalos meghívót az ORFK-tól, aztán a miniszterelnök sajtósa cáfolta ezt, majd végül az egészet átrakták Budapestre.

„Nem értem, miért akarták egy egyórás, péntek délelőtt 10 és 11 óra között megtartott ünnepség miatt előző naptól lezárni egy teljes napra a szegedi rakpartot, a Belvárosi hidat és a fél belvárost. Egy hétköznapi napon ez teljesen lebénította volna városunkat, tízezrek nem jutottak volna el a munkahelyükre, az iskolába, az egyetemre és a klinikákra. Szegednek ez az értelmetlen és túlzott hatalmi arrogancia nem tetszett” - írta Botka Facebookon egy, az ügyről szóló cikk linkje mellé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.