Felfüggesztette a Momentum az újpesti polgármestere párttagságát

Budapest
2022 szeptember 08., 19:54
comments 15

A Momentum Mozgalom Elnöksége a mai napon úgy döntött, felfüggeszti Déri Tibor, Újpest polgármesterének párttagságát – írja közleményében a párt.

Az okokról ezt írják: „Egy, az elmúlt időszakban kialakult bizalmi válság miatt a Momentum vezetése napokkal ezelőtt vizsgálatot kezdeményezett a kialakult helyzet tisztázására. Ennek a vizsgálatnak az eredményét Déri Tibor nem megvárva szeptember 5-én arról tájékoztatta az újpesti frakciószövetséget, hogy nem indul 2024-ben a polgármesteri pozícióért. Tette mindezt a Momentum vezetésének jóváhagyása nélkül, tovább mélyítve a felek között fennálló bizalmatlanságot. Ebből kifolyólag hozta meg a Momentum elnöksége a felfüggesztésről szóló döntését.”

Déri Tibor
photo_camera Déri Tibor Forrás: Déri Tibor facebook

A pontos okok tehát homályosak. Csütörtökön délután egy Újpesti Ellenzéki Pártok nevű gmailfiókból érkezett egy közlemény, amelyben a Párbeszéd, az MSZP, az LMP, a Jobbik és a DK képviselői azt írják, tudomásul veszik és elfogadják „Déri Tibor polgármester 2022. szeptember 5-én, az újpesti frakcióülésen tett bejelentését és döntését, amely szerint háromgyerekes édesapaként családi okok miatt nem indul polgármesterjelöltként” 2024-ben. Azt is írják, hogy Trippon Norbert alpolgármestert alkalmasnak tartják arra, hogy az ellenzék közös polgármester-jelöltje legyen majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.