Meghalt a kanadai késeléssorozat második gyanúsítottja is

külföld
2022 szeptember 08., 04:26

Autósüldözésben fogták el Myles Sandersont, a vasárnapi késeléssorozat egyik gyanúsítottját Kanadában, Saskatchewan tartományban.

A rendőrség szerint a 32 éves férfi „válságos állapotba került”, miután őrizetbe vették, ezért kórházba szállították, ahol életét vesztette. Egyelőre nem tudni, pontosan mi okozta a halálát, de a BBC szerint a helyi sajtóban arról írnak, Sanderson kárt tehetett magában. Testvérét, a másik gyanúsítottat, Damian Sandersont már kedden holtan találták.

photo_camera A helyszín, ahol elfogták Myles Sandersont Fotó: LARS HAGBERG/AFP

Myles Sanderson 150 kilométer per órás sebességgel hajtott az autópályán, amikor üldözőbe vették. Egy fehér Chevrolet-vel közlekedett, amit szerda délután lopott el egy háztól. Tulajdonosa, egy nő hiába zárkózott be a házba, amikor látta, hogy közeledik a férfi, Sanderson rátörte az ajtót, és a nő fiának elmondása alapján arra kérte, menjen vele. Mivel erre nem volt hajlandó, Sanderson fogta a nő kocsikulcsát és mobilját, majd távozott. A nő ezután hívta a rendőrséget.

A vasárnapi késeléssorozatban tízen meghaltak, és 18-an sérülést szenvedtek, tíz embert kórházban ápolnak. A hatóságok egyelőre nem hozták nyilvánosságra, mi lehetett az indíték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.